Stedentrips
dagen

Kort weg in het centrum van Leuven incl. ontbijt, bierproeverij en vele extra's!

Park Inn by Radisson Leuven
Leuven, Vlaams-Brabant, België bekijk op kaart
Verblijf 3 dagen in het centrum van Leuven incl. ontbijt, bierproeverij en vele extra's!

Geniet in de Belgische stad Leuven. Er is hier veel te doen en in deze gezellig en levendige stad heerst een relaxte sfeer! In het historische centrum van Leuven liggen verschillende pleinen. Een van de drukst bezochte pleinen is de Grote Markt. Geniet op het terras, waar het heerlijk vertoeven is onder het genot van een typisch Leuvens biertje. De stad heeft niet voor niets de bijnaam 'Bierhoofdstad van België'. Een bierproeverij kan dan ook zeker niet ontbreken. Ontdek verschillende biertjes bij huisbrouwerij Domus! Wil je op je gemak de stad ontdekken? Huur dan een fiets of e-bike en ontdek alle bezienswaardigheden van de stad. Enkele bezienswaardigheden die je kunt bezoeken zijn de Sint-Pieterskerk en de Sint-Michielskerk. Ook heb je een ticket om de universiteitsbibliotheek te bezoeken en om de toren te beklimmen voor een fenomenaal uitzicht! Om te shoppen ben je in Leuven ook op de juiste plek. De populairste winkelstraat is de Diestestraat, hier vind je de bekende winkels. Voor leuke en unieke boetiekjes wandel je naar de Mechelsestraat en de Parijsstraat. Na een heerlijke dag neem je plaats in één van de gezellige restaurants.

Stedentrips
dagen

Kort weg in het centrum van Leuven incl. ontbijt, bierproeverij en vele extra's!

Park Inn by Radisson Leuven
Leuven, Vlaams-Brabant, België bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 2 overnachtingen
  • 2 x uitgebreid ontbijtbuffet
  • Incl. bierproeverij in taverne huisbrouwerij Domus t.w.v. €5,00 p.p.
  • Incl. ticket voor een bezoek universiteitsbibliotheek met audiotour en beklimming van toren t.w.v. €7,00 p.p.
  • Met 10 minuten wandelen sta je op de Grote Markt
  • Naast het Centraal Station Leuven en het busstation
  • Gratis gebruik van Wi-Fi in het hotel
  • Tip: pak een terrasje naast het water in de hippe wijk Vaartkom
  • Tip: Leuven ligt op een half uurtje rijden van Brussel
Leuke tips in de omgeving

Ontdek Leuven per fiets
Leuven heeft een compact centrum dat prima te voet te verkennen is. Toch is het leuk om een fietstour te boeken. Zo ontdek je niet alleen het (historisch) centrum en belangrijkste bezienswaardigheden van Leuven, maar zie je ook meer van de omgeving. Je kan verschillende fietstours boeken. Bijvoorbeeld de Abdijentour of bezoek de bijzondere microbrouwerijen in en rond Leuven! Wil je niet fietsen, dan kun je ook walking tours boeken. De jonge, enthousiaste gidsen vertellen vol passie over hun stad en haar geschiedenis en delen interessante weetjes met je. Zo leer je niet alleen meer over de achtergrond van de studentenstad, maar krijg je ook leuke tips over Leuven mee voor de rest van je weekendje weg.

Proef bijzondere biertjes
Heb je na de bierproeverij bij brouwerij Domus nog niet genoeg bier gehad? Of heeft deze proeverij je interesse gewekt in andere biertjes? Dan kan je nog even door! Leuven is namelijk de thuishaven van onder andere Stella Artois, maar dat is niet het enige bier dat in Leuven gebrouwen wordt. De stad kent meerdere microbrouwerijen met allemaal hun eigen specialiteit. En veel van die bijzondere biertjes worden verkocht bij de lokale pubs. Om deze te proeven, kun je een Pub Tasting Tour doen. Tijdens deze tour proef je zes wel heel bijzondere biertjes in zes verschillende cafeetjes. Je gaat gegarandeerd nieuwe biertjes ontdekken met smaken die je nooit eerder geproefd hebt. De gids is een ware bierkenner en daagt je uit hele nieuwe biersoorten te proberen. Ook vertelt hij veel over de historie van deze speciale biertjes en de bierbrouwerijen waar ze vandaan komen. Niet alleen lekker, maar ook heel interessant dus! Zelfs als je geen bierkenner bent een echte aanrader voor je stedentrip Leuven. De Pub Tasting Tour vindt elke vrijdagavond plaats en start om 19.30 uur.

Park Inn by Radisson Leuven
Martelarenlaan 36,
Leuven, België
Kaart
Martelarenlaan 36, Leuven, België
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Park Inn by Radisson Leuven is een modern hotel en ligt dichtbij de belangrijkste bezienswaardigheden van Leuven. Met ongeveer 10 minuten lopen, sta je in het centrum en het ligt naast het Centraal Station. De stijlvolle kamers zijn voorzien ruime inloopdouche, apart toilet, airconditioning, een televisie en er is snelle WiFi. In het restaurant kan je genieten van lokale gerechten en bieren. De aangekomen kilootjes kan je eraf sporten in het fitnesscentrum. Onder en in de buurt van het hotel zijn overdekte openbare parkeerplaatsen.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Parkeren
Ja
Parkeerkosten
Er zijn mogelijk kosten aan verboden

Kamerfaciliteiten

  • Bad en/of douche
  • Föhn
  • Toilet
  • Wi-Fi
  • Telefoon
  • Kluisje
  • Televisie

Hotelfaciliteiten

Lift
Ja
Bagage-opslag
Ja
Fitnessruimte
Ja
Bar
Ja
Hoogtepunten

Het Stadhuis Leuven

Bezienswaardigheden, Cultuur
Grote Markt 9

Ze noemen het zelf 'de mooiste stadhuisgevel ter wereld' en dat is hun goed recht. Dit imposante gotische gebouw is niet te missen. Hoe langer je blijft kijken, hoe meer je ontdek op de prachtige gevel.

De Sint-Pieterskerk Leuven

Kerken en kathedralen
Grote Markt 1

Draai je om en verbaas je over de schoonheid van het gotische gebouw. De rooms-Katholieke Sint-Pieterskerk uit de 15de eeuw is een kunstwerk op zichzelf. Meerdere blikvangers staan binnen tentoongesteld, zoals 'Het Laatste Avondmaal' van Dieric Bouts.

Oude Markt Leuven

Pleinen
Oude Markt

Op een korte afstand van de Sint-Pieterskerk, vind je de Oude Markt. Een plein omringd door prachtige herenhuizen. Dé ontmoetingsplek van Leuven, waar bij mooi weer de vele terrassen snel volstromen.

Pajottenland

Natuur & Parken
Pajottenland

In dit natuurgebied beland je in een oase van ruimte, groen en stilte. Verken het gebied met de vele fiets- en wandelroutes.

De Brusselpoort

Bezienswaardigheden
Van Benedenlaan 4

De Brusselpoort is de enige overgebleven stadspoort die Mechelen nog kent. De poort stamt uit de 13e eeuw en was onderdeel van de stadsmuren die je vroeger rondom Mechelen aantrof.

Het Hof van Busleyden

Bezienswaardigheden
Frederik De Merodestraat 65

Het Hof van Busleyden doet tegenwoordig dienst als een museum. Behalve een Stedelijk Museum is er in het bouwwerk ook een beiaardschool gevestigd.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Belangrijke informatie

Let op!
Toeristenbelasting:
- 01/01/2023 - 31/03/2023: € 0.75 p.p.p.n.
- 01/04/2023 - 31/12/2023: € 3.50 p.p.p.n.

Parkeren

Ja

Parkeerkosten

Er zijn mogelijk kosten aan verboden

Inchecken

Vanaf 15:00 uur.

Uitchecken

Tot 10:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24-uursreceptie

Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 3.50 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Voorwaarden

Op deze reis zijn de Algemene boekingsvoorwaarden van Bookit B.V. van toepassing.

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro