Minicruise
8 dagen
Incl. ontbijt

CITY-TOPPER! ⚡ 8-daagse riviercruise naar o.a. Wenen, Bratislava, Boedapest & meer! Incl. vlucht & volpension

MS Fidelio - afvaart Wenen
Wenen, Wenen, Oostenrijk bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
1279,-
totaal: 2590,45 *
Incl. vliegticket
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 8 dagen en voor 2 aankomstdagen beschikbaar!
Beleef een 8-daagse riviercruise vanuit Wenen over de Donau naar Slowakije en Hongarije incl. vlucht en volpension

Geniet met volle teugen van een adembenemende cruise over de rivier de Donau en dompel jezelf onder in de unieke schoonheid van de adembenemende landschappen die zich voor je ontvouwen. Tijdens de cruise geniet je van heerlijke maaltijden aan boord, waaronder ontbijt, lunch en diner, evenals een koffiestation met kleine koekjes en snacks die de hele dag beschikbaar zijn. Met de adembenemende landschappen, fascinerende steden en heerlijke keuken wordt deze cruise op de Donau zeker een onvergetelijke ervaring.

Minicruise
8 dagen
Incl. ontbijt

CITY-TOPPER! ⚡ 8-daagse riviercruise naar o.a. Wenen, Bratislava, Boedapest & meer! Incl. vlucht & volpension

MS Fidelio - afvaart Wenen
Wenen, Wenen, Oostenrijk bekijk op kaart
Incl. vliegticket
Daarom is dit een goede deal
  • 7 overnachtingen in een geboekte hut naar keuze
  • Retourvlucht naar Wenen vanaf luchthaven Amsterdam Schiphol of Brussel International Airport
  • Dagelijks uitgebreid ontbijt(buffet)
  • Dagelijks lunch incl. 1 glas wijn of bier
  • High-tea in de middag: thee, koffie en gebak of snack
  • Dagelijks diner incl. incl. 1 glas wijn of bier
  • Thee of koffie bij alle maaltijden
  • Koffie of thee van 07.00 – 23.00 uur
  • Dagelijks kraanwater tijdens de maaltijden
  • Dagelijks entertainment en live muziek aan boord
  • Welkom- en afscheids kapiteins diner
  • Bagageservice aan boord
  • Inclusief havengelden
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Je reis van dag tot dag

Dag 1: aankomst in Wenen
Vandaag gaat je avontuur op de Donau beginnen! Na aankomst op de luchthaven, reis je op eigen gelegenheid naar het schip waar je vanaf 16:00 uur aan boord mag. Zoek je geboekte hut op en ga je drijvende hotel vast een beetje verkennen.

Dag 2: Wenen
Na het ontbijt begin je aan een optionele panoramische sightseeingtour langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de hoofdstad van Oostenrijk: het operagebouw, het stadhuis, het parlement, het Burgtheater en het prachtige keizerlijk paleis Hofburg. Geniet 's middags in je eigen tempo van de stad of geniet van het optionele bezoek aan Schloss Schönbrunn. Om middernacht verlaat het schip de Oostenrijkse hoofdstad en vaart het in de richting van de Wachau-vallei.

Dag 3: Dürnstein - Melk
Vandaag word je wakker in Dürnstein, een charmant stadje in het hart van het kronkelende Wachau-dal met een middeleeuws kasteel. Vanaf de pier heb je te voet rechtstreeks toegang tot het historische stadscentrum via de middeleeuwse stadspoorten en tot aan het Prangerplein. Vanaf hier opent zich een prachtig uitzicht over de ruïnes van het kasteel, beroemd als de plaats waar Richard Leeuwenhart gevangen zou hebben gezeten. Mis de kans niet om de typische wijnen van de Wachau-regio te proeven. 's Middags verlaat je Dürnstein om te genieten van het landschap dat de prachtige Wachau-vallei biedt. Aan het begin van de middag meer je aan in Melk, een klein stadje gelegen in het hart van de indrukwekkende Wachau-vallei. Het is wereldberoemd om de benedictijnenabdij bovenop een rots met uitzicht op de rivier (optioneel bezoek). In de late namiddag verlaat het schip de stad Melk en vaart richting Linz.

Dag 4: Linz
Linz is de hoofdstad van Opper-Oostenrijk en een prachtige barokke stad, gelegen tussen het Donaudal en de oude zoutroute, het is sinds de 19e eeuw de belangrijkste haven aan de Midden-Donau. Vrije dag om de stad te ontdekken. Rond lunchtijd zet je koers naar de hoofdstad van Slowakije.

Dag 5: Bratislava
Vroeg in de ochtend kom je aan in Bratislava, de hoofdstad van Slowakije. Geniet van de optionele rondleiding door deze keizerlijke stad. Je ziet onder andere het Nationaal Theater, de Sint-Maartenskathedraal, de Michaëlspoort, het oude stadhuis en het indrukwekkende rotsfort. In de middag vertrek je vanuit Bratislava naar Boedapest.

Dag 6: Boedapest
Na het ontbijt kom je aan in Boedapest, de hoofdstad van Hongarije die door de machtige Donau in twee delen wordt verdeeld: het traditionele "Boeda" en het kosmopolitische "Pest". De optionele rondleiding neemt je mee langs brede boulevards naar het beroemde Parlement, het Operagebouw, het Heldenplein, het Marktplein, de Kettingbrug en het Vissersbastion met een spectaculair uitzicht over de stad. Boedapest is 's avonds niet te missen wanneer de stad zich verkleedt. Ontdek het in je eigen tempo. Tussenstop 's nachts.

Dag 7: Esztergom
Na het ontbijt kom je aan in Esztergom. Het is een relevante plaats in de geschiedenis van Hongarije, aangezien het de eerste hoofdstad van het Koninkrijk Hongarije was en waar de eerste koning, Stefanus I, in het jaar 1000 werd gekroond. De basiliek van Esztergom is de grootste kerk van Hongarije en is het symbool van de stad. Binnen bevindt zich het grootste orgel van Hongarije. Rond lunchtijd vaar je naar Wenen. 's Avonds is er een gezellige Captain's dinner.

Dag 8: Terug naar huis
Na het ontbijt is het helaas alweer tijd om van boord te gaan en naar huis te vliegen.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
MS Fidelio - afvaart Wenen
Reichsbrucke,
Wenen, Oostenrijk
Kaart
Reichsbrucke, Wenen, Oostenrijk
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Welkom op MS Fidelio. Dit comfortabele en luxe schip heeft maar liefst 3 bars, een wellnessruimte met sauna, jacuzzi, fitnessruimte én zwembad! Alle maaltijden worden geserveerd in het gezellige restaurant "Panorama" vanwaar je heerlijk over het water kunt wegkijken. De hutten zijn comfortabel en smaakvol ingericht en zijn voorzien van een douche, toilet, TV en airconditioning.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Parkeren
Nee
Oplaadpunt elektrische auto
Nee
Huisdieren toegestaan (op aanvraag)
Nee
Wi-Fi
Ja

Cruise faciliteiten

  • Bar
  • Lounge
  • Wellnessfaciliteiten
  • Live entertainment
  • Lift
  • Buffetrestaurant
  • A la carte restaurant
  • Fitnessruimte

Kamerfaciliteiten

  • Airconditioning
  • Douche
  • Föhn
  • Toilet
  • Kluisje
  • Televisie
  • Zitje
Hoogtepunten

Historisch centrum in Wenen

Wijken

In deze wijk vindt u prachtige gebouwen die de grootsheid van het vroege Oostenrijk uitstralen. U ervaart nog altijd deze sfeer door de vele historische gebouwen.

Wenen

Steden
Wenen

Als prachtige hoofdstad van Oostenrijk heeft Wenen je veel te bieden. Wat dacht je van Schloss Schönnbrunn, de Staatsopera, het Hofburg Paleis of de Stephansdom?

Stephansdom

Bezienswaardigheden, Cultuur
Stephansplatz 3

Deze kathedraal staat in het centrum van Wenen en heeft een toren van 137 m. hoog. De toren is te beklimmen via 343 treden. Eenmaal de top bereikt hebt, heeft u een mooi uitzicht.

Demel Café in Wenen

Eten en drinken
Kohlmarkt 14

Kohlmarkt 14. Voor een heerlijke punt Sachertorte en Wiener melange, of huisgemaakte Kaiserschmarrn to go.

Sisi Museum Wenen

Cultuur, Musea
Michaelerkuppel

Het Sisi Museum is niet voor niets één van de meest toeristische plekken in de stad. Je wandelt er door de slaapkamer, kleedkamer en dwars door het turbulente leven van de keizerin. Van de jurk die ze droeg tijdens de kroning tot haar handspiegel en reisdagboeken: dit museum geeft de keizerin een gezicht. Een dikke aanrader dus.

Hofburg Paleis

Bezienswaardigheden, Cultuur, Musea
Michaelerkuppel

Het Hofburg Paleis is de officiële residentie van de Bondspresident. In het verleden was dit één van de vele paleizen van de keizerlijke familie.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

Let op:

  • Exclusief transfers van en naar de haven van inscheping / ontscheping
  • Exclusief excursiespakket
  • Exclusief fooien (aanbevolen €13,00 per persoon per dag)
  • Exclusief wifi

Informeer bij onze klantenservice voor de optionele excursies á € 200,00 per persoon
Dit bevat onderstaande excursies:

  • Budapest city tour
  • City tour of Vienna
  • City tour of Bratislava
  • Melk Abbey

Let op, beperkte mobiliteit:

  • Op Fidelio is er alleen een stoellift aanwezig naar het restaurant. Houd er rekening mee dat de gangpaden redelijk steil zijn.
  • De constructie van de schepen, de hutten, de gangboorden en de kades zijn niet aangepast om het vervoer van mensen met mobiliteitsproblemen mogelijk te maken.
  • Het ontwerp van het schip en de trappen zijn niet geschikt voor passagiers met mobiliteitsproblemen.
  • Houd er bovendien rekening mee dat bij de meeste excursies aan wal een aanzienlijke hoeveelheid wandelen nodig is; de rondleidingen zijn echter niet gehaast, maar kunnen wel klimmen en trappen omvatten.
Parkeren

Nee

Inchecken

Vanaf 16:00 uur.

Uitchecken

Tot 10:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24 uur

Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro