Cruises
dagen

Luxe cruise vanaf Amsterdam naar Engeland, Schotland, Ierland, Duitsland en België o.b.v. volpension of all-inclusive

Costa Favolosa - afvaart Amsterdam
Amsterdam - Cruise Terminal, Noord-Holland, Nederland bekijk op kaart
15-daagse luxe cruise vanaf Amsterdam naar Engeland, Schotland, Ierland, Duitsland en België o.b.v. volpension of all-inclusive

Welkom aan boord van de Costa Fascinosa! Geniet van een fantastische luxe cruise vanaf Amsterdam naar Engeland, Schotland, Ierland, Duitsland en België. Tijdens je reis verblijf je op het cruiseschip Costa Fascinosa, waarvan elk dek een eerbetoon is aan theater- en filmklassiekers. Geïnspireerd op personages, verhalen en werken van Aida, Tosca en Zhivago. Kinderen zullen ogen te kort komen om alles op het schip te ontdekken. Er is dan ook voor jong en oud van alles te doen! Tijdens je reis ontdek je prachtige groene natuurgebieden van het Verenigd Koningrijk, Schotland en Ierland. Ontdek tradities, gezellige pubs en de fijne gastvrijheid. Bezoek historische steden, trendy winkels en de vele gezellige pubs.

Cruises
dagen

Luxe cruise vanaf Amsterdam naar Engeland, Schotland, Ierland, Duitsland en België o.b.v. volpension of all-inclusive

Costa Favolosa - afvaart Amsterdam
Amsterdam - Cruise Terminal, Noord-Holland, Nederland bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 14 overnachtingen in een geboekte hut naar keuze
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet of à la carte ontbijt
  • Dagelijks lunch in buffetvorm of à la carte lunch
  • Dagelijks diner in buffetvorm of à la carte diner
  • Ook te boeken o.b.v. all-inclusive met het 'My Drinks' drankenpakket; onbeperkt wijn, koffie, thee, cappuccino, frisdrank, sappen en selecteerde likeuren en cocktails zoals Gin Tonic en Aperol Spritz
  • Dagelijks livemuziek en avondprogramma met optredens
  • Gratis gebruik van fitness en zwembad
  • Inclusief havengelden
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Hoe ziet het programma eruit?

Dag 1: Amsterdam/IJmuiden
Het schip vertrekt om 17.00 uur

Vandaag gaat dan eindelijk je 15-daagse luxe reis beginnen! Zorg dat je op tijd bent, het schip vertrekt om 17.00 uur.

Dag 2: op zee

Vandaag heb je alle tijd om het schip eens goed te ontdekken! Je verblijft namelijk de hele dag op zee. Van een stuiterende tennisbal naar het geluid van een voetbal tot de loopbanden van Techno Gym. Om erna heerlijk te ontspannen in het wellnesscentrum, waar je geniet van de behandelingen. Hoe zit het met een gokje wagen aan de draaiende roulette tafel of jouw geluk proeven aan de vele fruitmachines?

Dag 3: Newcastle upon Tyne, Verenigd Koningrijk
Het schip komt vandaag aan om 08.00 uur en vertrekt weer om 20.00 uur

Newcastle heeft het allemaal! Deze Noord-Engelse stad is als een warm welkom. Je voelt je hier thuis vanaf de eerste minuut. Je kunt fantastisch winkelen in deze stad. Kleine boetiekjes, Engelse merken en grote winkelcentra. Voor ieder wat wils. Maar er is veel meer te doen dan shoppen in deze gezellige stad. Ontdek het historisch centrum, bezoek een van de vele (vaak gratis) musea of bezoek een gezellige pub langs de rivier de Tyne.

Dag 4: New Haven, Edinburgh, Schotland
Het schip komt vandaag aan om 07.00 uur en vertrekt weer om 18.00 uur

In de haven waar je aanmeert is geschiedenis geschreven. In 1071 arriveerde hier de toekomstige Koningin Margaret van Schotland. In Edinburgh Castle ligt een deel van Margaret's erfgoed. Een belangrijke attractie op de rots van het kasteel is de St. Margaret's kapel, vermoedelijk het oudste gedeelte van de vestingwerken en de plaats waar ze gebeden heeft. Er is echter meer te zien in de hoofdstad van Schotland dan het kasteel. Edinburgh heeft verschillende tentoonstellingen over nationale en internationale wetenschappelijke prestaties in het National Museum of Scotland, maar ook zijn er fantastische kunstwerken te zien in de National Galleries of Scotland. Ook zijn er prachtige parken. Een echte must-do is het beklimmen van de oude vulkaan op Arthur's Seat. Schotland is het land van de whisky. Neem een rondleiding en proef lokale whisky in Scotch Whisky Heritage Centre. In Edinburgh kan je je zeker vermaken!

Dag 5: Invergordon, Schotland
Het schip komt aan om 08.00 uur en vertrekt weer om 18.00 uur

De Schotse Hooglanden bieden ruige bergen, spiegelende meren en rivieren, pittoreske steden, romantische en machtige kastelen. Ontdek een dorpje uit het Stenen Tijdperk en ontmoet een volk dat door de historie hetzelfde is gebleven. Uiteraard is het Meer van Loch Ness de meest bekende bezienswaardigheid hier en is zeker niet te missen. Met ongeveer 45 minuten ben je hier met de trein, bus of taxi.

Dag 6: op zee

Iets vergeten mee te nemen aan boord of gewoon heerlijk shoppen, ook dit is mogelijk met de vele winkels aan boord. Het zijn allemaal activiteiten die jouw dag opfleuren aan boord van Costa Fascinosa. Vakantieplezier met het hele gezin op zee is gegarandeerd, omdat er voor ieder wat wils is aan boord. Kinderen en tieners kunnen deelnemen aan alle activiteiten die gericht zijn op verschillende leeftijdsgroepen, terwijl ouders kunnen ontspannen en genieten. Op Costa Fascinosa zijn er 12 bars aan boord om uit te kiezen met ieder z’n eigen sfeer. De themabars, die allemaal de beste drankjes serveren, van aperitieven, fantastische wijnen tot aan koffie.

Dag 7: Oban, Schotland
Vandaag komt het schip aan om 08.00 uur en vertrekt weer om 19.00 uur

Vandaag kom je aan in Oban, een plaats gelegen aan de westkust van Schotland. Oban is het Gaelic woord voor kleine baai. Vroeger was dit een kleine vissershaven, tegenwoordig is het een populaire toeristische bestemming. De baai heeft de vorm van een hoefijzer en wordt beschermt door een aantal kleine eilandjes. Oban staat vooral bekend om de whisky die in het dorp geproduceerd wordt. Neem een kijkje bij een whiskystokerij. Neem zeker een kijkje bij het McCraigs Tower een negentiende eeuwse replica van het Colosseum.

Dag 8: Belfast, Verenigd Koningrijk
Het schip komt vandaag aan om 07.00 uur en vertrekt weer om 17.00 uur

Vandaag meer je aan in de haven van de hoofdstad van Noord-Ierland. De naam stamt af van het Iers Béal Feirste, ofwel monding van de Farset, de rivier waaromheen de stad is gebouwd. De stad ligt, zoals gezegd, aan de monding van de rivier de Lagan aan de zeearm Belfast Lough. Belfast bruist van de kunst en cultuur, heeft een rijke historie en uitstekende uitgaansmogelijkheden. Tijdens je verblijf in Belfast mag een bezoek aan één van de bekenste plekken van Belfast niet ontbreken. Breng een bezoek aan het Belfast Castle. Het kasteel dateert uit 1860 en is gelegen aan de noord kant van Belfast in Cave Hill. In Donegall vind je het stadhuis van de Belfast City Council. Daarnaast is Belfast is de stad van de Titanic. 'The ship of dreams' werd hier ontworpen, gebouwd en te water gelaten. In het centrum vind je hippe koffietentjes, gezellige restaurants en diverse musea.

Dag 9: Cobh (Cork), Ierland
Het schip komt vandaag om 10.00 uur aan en vertrekt weer om 19.00 uur

Cobh is een zeehaven gelegen in de County Cork, in Ierland. Behalve dat Cobh een havenstadje is, is het de laatste haven waar het schip de Titanic een stop heeft gehad in 1912. Het beruchte cruiseschip is gebouwd in Belfast maar hier zijn 123 mensen aan boord gestapt. Het stadsgezicht wordt gedomineerd door de St. Colman’s Cathedral en de gekleurde gevels van de huizen in het havengebied.

Dag 10: op zee

Vandaag vaar je een dag op zee. Maar je hoeft je geen moment te vervelen! Je kunt vandaag gebruik maken van de vele faciliteiten op het schip. Lekker relaxen in de wellness, zwemmen in het zwembad of naar het casino! ’s Avonds kun je naar de bioscoop een film kijken in 4D, een show bezoeken in het Theatre of naar één van de diverse bars aan boord van de Costa Fascinosa.

Dag 11: Harwich
Het schip komt vandaag aan om 08.00 uur en vertrekt weer om 21.00 uur

Vandaag meer je aan in de haven van Harwich. Het is een bekende havenstad, waar de rivier de Orwell en Stour de Noordzee ontmoeten. De mooiste gebouwen van de stad liggen op loopafstand van elkaar. Maak bijvoorbeeld een stadswandeling van de Halfpenny Pier naar Fort Redoubt, een verdedigingswerk uit de tijd van Napoleon. Start een stadswandeling bij de de Ha’Penny Pier. Ontdek de vissersboten en grote plezierjachten in de rieverimonding. Breng een bezoek aan het Lifeboat Museum, waar reddingsboten centraal staan. Wandel langs de sint Nicolaasker uit 1821 en één van de eerste bioscopen van Engeland. Sluit je wandeling af met een bezoek aan de Harwich Low vuurtoren.

Dag 12: op zee

Toe aan een dagje ontspanning? De Solemio Spa op Costa Fascinosa is een luxe spa met kenmerkende ontspanningsbehandelingen om lichaam en geest nieuw leven in te blazen. De Solemio Spa heeft een Turks stoombad, een schoonheidssalon en een nagelboetiek, waardoor je je van top tot teen verwend zult voelen.

Dag 13: Bremerhaven, Duitsland
Het schip komt vandaag aan om 07.00 uur en vertrekt weer om 14.00 uur

Vandaag ben je weer een dag in Bremerhaven. De stad Bremerhaven, die na de Tweede Wereldoorlog is herbouwd, is vandaag de dag een uitdrukking van een jong en open Duitsland. Profiteer van deze stop in de haven van Bremerhaven en leer een stad kennen die symbool staat voor de Duitse zeevaartgeschiedenis. Het was tijdens de Tweede Wereldoorlog een marinebasis voor het Duitse leger, en werd vervolgens geheel vernietigd en na de oorlog herbouwd. Bremerhaven heeft interessante historische bezienswaardigheden. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het "Duitse huis van de emigranten", een van de grootste musea in Europa, dat gewijd is aan de Duitse emigratie naar de Verenigde Staten. Geniet van het adembenemende uitzicht van deze stad met een jonge en vriendelijke sfeer.

Dag 14: Zeebrugge
Het schip komt vandaag aan om 10.00 uur en vertrekt weer om 18.00 uur

Zeebrugge is een dorp en badplaats aan de Belgische kust. Het dorp is meer dan alleen een wereldhaven. Zo vind je hier een uitgestrekt strand dat baat in een nonchalante vakantiesfeer, authentieke visserswijken met onvervalste visserscafeetjes en een mondaine jachthaven. Daarnaast kun je aansluiten op de kustfietsroute die alle Vlaamse badsteden met elkaar verbindt. Je zult je zeker geen moment vervelen in het leuke Zeebrugge!

Dag 15: aankomst Amsterdam
Vandaag meer je om 08.00 uur aan in de haven van Amsterdam

Helaas zit vandaag je reis er alweer op. Na ontscheping ga je op eigen gelegenheid naar huis. Mocht je nog tijd overhebben, ga dan de stad nog even in.

Het vaarschema is te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen.

Het is gebruikelijk dat je na ongeveer een uur na aanmeren van boord kunt en je uiterlijk 30 minuten voor vertrek weer aan boord bent.

Om een goede indruk te krijgen van de Costa Favolosa, bekijk je de video hieronder:

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Costa Favolosa - afvaart Amsterdam
Piet Heinkade 27,
Amsterdam - Cruise Terminal, Nederland
Kaart
Piet Heinkade 27, Amsterdam - Cruise Terminal, Nederland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

De Costa Favolosa is sinds 2011 varend voor Costa Cruises. Het biedt plaats voor zo’n 3.800 passagiers. De Costa Favolosa heeft haar naam te danken aan het Italiaanse ‘fabuleus’ en haar inrichting is dan ook als in een sprookje en gotische stijl. Er zijn een aantal restaurants die zijn inbegrepen in de prijs, maar je kunt ook tegen een toeslag dineren in een specialiteiten restaurant, Club Favolosa. Met 4 zwembaden en 5 whirlpools kun je je vermaken op het dek, maar er is ook een 4D bioscoop, grote Spa en in de avonduren zijn er shows in het Teatro Hortensia. Liever meezingen in pianobar Camelot? Dit kan tot in de late uurtjes!

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Cruise faciliteiten

  • Buitenzwembad
  • Wellnessfaciliteiten
  • Lounge
  • Disco / Nightclub
  • Live entertainment
  • Casino
  • Sportveld
  • Sportschool
  • A la carte restaurant
  • Bubbelbad
  • Kidsclub
  • Bar
  • Specialiteiten restaurant
  • Binnenzwembad
  • Theater
  • Sauna
  • Lift
  • Winkels aan boord
  • Buffetrestaurant

Kamerfaciliteiten

  • Airconditioning
  • Douche
  • Föhn
  • Toilet
  • Minibar
  • Televisie
Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Kinderkorting

Er is kinderkorting van toepassing.

Belangrijke informatie

De volgende verplichte kosten zijn exclusief en dienen ter plaatse te worden voldaan:
- Service charge (o.a. fooien) ca. € 154,00 per persoon

Let op:

  • Het vaarschema is te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen.
  • Toegewezen inchecktijden staan vermeld op reispapieren, deze zijn 2-3 dagen voor vertrek beschikbaar in MyCosta.
  • Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de juiste documenten. Een paspoort is een pré, alleen als je binnen de EU blijft kan je eventueel ook met ID kaart reizen, maar wordt sterk afgeraden i.v.m. langere wachttijden tijdens de inscheping.
  • Er wordt sterk aangeraden om in het bezit te zijn van een geldige creditcard, welke geschikt is voor internationale transacties. Indien je geen creditcard hebt, informeer dan bij ons service center.
  • Het is niet mogelijk om aan boord met een pinpas te betalen en in sommige gevallen is cash geld ook niet altijd mogelijk.
  • Een 2-persoonshut moet door 2 personen bezet worden en kan niet door 1 persoon geboekt worden!
  • Er is geen COVID-verzekering inbegrepen. Echter is het wel verplicht om deze af te nemen. Je kunt dit zelf regelen via je verzekering. Je kunt ook de Costa Relax (COVID) Insurance Policy bijboeken v.a. € 22,00 per persoon. Neem hiervoor contact op met ons service center.
  • Ook boekbaar als 1-persoons-, 3-persoons- of 4-persoons hut, deze hutten zijn echter op aanvraag en moeten door onze partner eerst worden geaccepteerd. Het kan dus zijn dat je boeking niet door kan gaan.

Let op!
Kijk voor de actuele voorzieningen, veiligheidsprocedures en coronamaatregelen op deze pagina.

De rederij kan verschillend beleid hanteren per vaargebied. De meeste rederijen hanteren een vaccinatie-eis, wat soms aangevuld wordt met een testverplichting (PCR/Antigeen) en/of mondkapjesbeleid. Deze vereisten kunnen te alle tijden veranderen. Raadpleeg daarom regelmatig de site van de rederij.

Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de juiste informatie, documenten en andere verplichtingen naar de rederij toe.

Let op! Aankomst kan in Amsterdam of IJmuiden zijn. Dit wordt later bekend gemaakt.

Inchecken

Vanaf 12:00 uur.

Uitchecken

Tot 10:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24 uur per dag

Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro