Aan of nabij de kust
dagen

18e-eeuws herenhuis in West-Vlaanderen nabij de kust incl. ontbijt

Hotel Amaryllis Veurne
Veurne, West Vlaanderen, België bekijk op kaart
3 of 4 dagen in een vernieuwd 18e-eeuws herenhuis in Veurne nabij de kust in West-Vlaanderen incl. ontbijt (ook incl. diner te boeken)

In het kleine stadje Veurne in West-Vlaanderen bevindt zich het historische Amaryllis Hotel Veurne. Veurne is een pittoresk vestingstadje op zo'n 10 minuten rijden van het strand. In de omgeving is genoeg te beleven. Aanraders zijn de brede kust met bruisende badplaatsen als Nieuwpoort, Oostende en De Panne. Ten zuiden van Veurne bevindt zich een uitgestrekt gebied dat een grote rol heeft gespeeld in de Eerste Wereldoorlog. Vele begraafplaatsen en het schitterende Ieper, waar dagelijks de 'last post' wordt gespeeld, houden deze turbulente tijd nog steeds in leven.

Aan of nabij de kust
dagen

18e-eeuws herenhuis in West-Vlaanderen nabij de kust incl. ontbijt

Hotel Amaryllis Veurne
Veurne, West Vlaanderen, België bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 2 of 3 overnachtingen
  • 2 of 3 x uitgebreid ontbijtbuffet
  • 1 x streekbiertje bij aankomst
  • Ook te boeken incl. 1 x 3-gangendiner op de aankomstdag
  • Verblijf in vernieuwd 18e-eeuws herenhuis
  • Veurne als vakantiebestemming beoordeeld met een 9!
  • Mogelijkheid om fietsen te huren bij het hotel (tegen betaling en op aanvraag)
  • Hotel gelegen op zo'n 10 minuten van de kust
  • Gratis gebruik van de fietsenstalling bij het hotel
  • Gratis gebruik van Wi-Fi in het hotel
  • Tip: bezoek Ieper en Kortrijk
  • Omboeken mogelijk tot uiterlijk 5 dagen voor aankomst

Leuke tips in de omgeving

Grote Markt Veurne
De Grote Markt van Veurne vervult haar rol van centraal stadsplein al eeuwenlang. De eerste stenen voor de imposante Sint-Walburgakerk werden gelegd op het einde van de 13de eeuw. Bijna tegelijkertijd werd er werk gemaakt van de Sint-Niklaaskerk, die vlakbij ligt. Het Stadhuis kwam er einde 16de eeuw, begin 17de eeuw (op de gevel staat het jaartal 1628), in Vlaamse renaissancestijl. Meteen werd ook de Grote Markt degelijk onder handen genomen. Aanpalend aan het Stadhuis staat het Landshuis, een voormalig gerechtshof. De bezoekers kijken vooral geboeid door de mooie schouw in de Stenen Zaal en de aankleding van de vroegere zittingzaal. Boven het Landshuis steekt de laatgotische belforttoren (Unesco Werelderfgoed) uit, vijf ‘verdiepingen’ hoog.

Sint-Walburgakerk
De bouw van de huidige Sint-Walburgakerk werd aangevat op het einde van de 13de eeuw. Eerder stond er op deze plek al een kerk, wellicht gebouwd in de 9de eeuw. De werkzaamheden aan de kerktoren begonnen wat later dan de rest van de kerk, in de 14de eeuw, maar zijn nooit voltooid. Gebrek aan financiële middelen is van alle tijden… Het interieur is werkelijk prachtig. Het omvat een zeer mooi Vlaams renaissance koorgestoelte uit 1596 en diverse kunstwerken uit de periode van de 16de tot de 18de eeuw. De kerk voelt aan als een kathedraal door zijn hoogte, mooie glasramen en prachtig koor. Zeker bezoeken!

Sint-Niklaaskerk
Op de plaats waar nu de Sint-Niklaaskerk staat was er al een kerk in de 12de eeuw, in een tijd dat de haven van Veurne nog tot hier reikte. De oorspronkelijke kerk werd herbouwd op het einde van de 15de eeuw. Het oudste kunstwerk in de kerk is een driedelig altaarstuk uit 1534 van Jacob van Amstel. In 1644 ontstond vanuit deze kerk de befaamde Boetprocessie van Veurne, die nog steeds jaarlijks door de straten trekt op de laatste zondag van juli.

Omboekgarantie
100% Omboekgarantie
Je kunt jouw boeking tot uiterlijk 5 dagen voor aankomst kosteloos omboeken naar een andere datum of reis op onze website.
Klik hier hoe je dit doet.
Hotel Amaryllis Veurne
Zwarte Nonnenstraat 8,
Veurne, België
Kaart
Zwarte Nonnenstraat 8, Veurne, België
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Hotel Amaryllis Veurne bevindt zich in een 18e-eeuws herenhuis en is ideaal gelegen in één van de oudste straten van Veurne. Het is op slechts een steenworp afstand gelegen van de Grote Markt en het stadspark. Bovendien ligt het charmehotel tegenover het prachtige stadspark en nabij de mooie historische markt. De 14 kamers beschikken elk over gratis Wi-Fi, roomservice, een flatscreen-tv met kabelzenders en een eigen badkamer met douche en toilet. Gratis kranten, mineraalwater en een föhn zijn enkele van de overige voorzieningen. Het hotel beschikt ook over een restaurant waar je terecht kunt voor een lunch en diner.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Parkeren
Ja
Parkeerkosten
Geen (openbaar parkeren)
Huisdieren toegestaan (op aanvraag)
Nee
Wi-Fi
Ja

Kamerfaciliteiten

  • Douche
  • Föhn
  • Toilet
  • Wi-Fi
  • Telefoon
  • Televisie
  • Zitje

Hotelfaciliteiten

Ontbijtruimte
Ja
Restaurant
Ja
Lift
Ja
Bagage-opslag
Ja
Lounge
Ja
Fietsverhuur
Ja
Fietsenstalling
Ja
Hoogtepunten

Veurne

Steden
Veurne

Al in de 9e eeuw was Veurne een vestingstad, die in de 14e eeuw werd ommuurd. Bekijk hier de prachtige architectuur. De deels gotische gebouwen vind je rond de Grote Markt.

Plopsaqua De Panne

Attractieparken
De Pannelaan 68

Maak je klaar voor talrijke waterattracties die je meevoeren op de meest onvergetelijke avonturen. Laat je betoveren door de wondere waterwereld van Plopsaqua De Panne, dat zich vlak naast Plopsaland De Panne bevindt!

Plopsaland de Panne

Attractieparken
De Pannelaan 68

Bezoek Plopsaland de Panne en ontmoet de Studio 100 helden: K3, Bumba, Kabouter Plop, Mega Mindy en Amika. Kom langs en geniet van ruim 50 verschillende attracties.

Abdijmuseum Ten Duinen

Musea
Koninklijke Prinslaan 2

Het museum leert je, door middel van een interactieve expositie, meer over de geschiedenis van de abdij en laat het dagelijks leven zien van de monniken in de middeleeuwen.

Koksijde-Oostduinkerke

Natuur & Parken
Koksijde-Oostduinkerke

In Koksijde-Oostduinkerke is het heerlijk vertoeven. De Hoge Blekker, de hoogtste duin van de Vlaamse kust, en de meer dan 700 ha aan natuurgebieden maken van Koksijde een echt wandelparadijs.

Koksijde

Steden, Stranden
Koksrijde

Koksijde is een aanrader voor de zeeliefhebber. De sfeer van deze kustplaats is in een paar woorden te omschrijven: bloemen, natuur, folklore en kunst.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Belangrijke informatie

Let op
- Het restaurant is iedere dag geopend voor lunch en diner. Behalve op donderdag & zondagavond.
- De receptie sluit om 19.00 uur. Er is helaas geen mogelijkheid om een sleutel achter te laten voor gasten die later aankomen.

Parkeren

Ja

Parkeerkosten

Geen (openbaar parkeren)

Inchecken

Vanaf 15:00 uur.

Uitchecken

Tot 11:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

07:00 - 19:00 uur

Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 1.00 per accommodatie per nacht. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Voorwaarden

Op deze reis zijn de Algemene boekingsvoorwaarden van Bookit B.V. van toepassing.

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro