Cruises
dagen

Luxe cruise langs Caribische eilanden, Midden- en Zuid-Amerika o.b.v. volpension

Holland America Line - Caribbean, Midden- en Zuid-Amerika cruise
Fort Lauderdale, Florida, Verenigde Staten bekijk op kaart
Geniet van een 13-daagse luxe cruise langs Caribische eilanden, Midden- en Zuid-Amerika o.b.v. volpension

Kom helemaal tot rust tijdens deze 13-daagse Caribische, Midden- en Zuid-Amerika cruise. Laat je meevoeren van Fort Lauderdale naar het paradijselijke privé eiland Half Moon Cay, Bahama's. Duik vervolgens in het scheepswrak op Aruba. Ontdek de levendige straten van Cartagena en vaar door het beroemde Panamakanaal. Het wordt een fantastische reis om nooit meer te vergeten! Tijdens je reis zal het je aan niets ontbreken! Je verblijft namelijk op het schip Eurodam. Gasten die een cruise maken op dit stijlvolle schip kunnen genieten van de volledige Music Walk™-ervaring, waaronder Lincoln Center Stage, B.B. King's Blues Club en Billboard Onboard. Verken aan boord met BBC Earth-ervaringen. Geniet van regionale kookdemonstraties en proeverijen van eten en wijn met het EXC Port to Table-programma.

Cruises
dagen

Luxe cruise langs Caribische eilanden, Midden- en Zuid-Amerika o.b.v. volpension

Holland America Line - Caribbean, Midden- en Zuid-Amerika cruise
Fort Lauderdale, Florida, Verenigde Staten bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • Retourvlucht naar Miami vanaf Amsterdam Schiphol Airport of Brussel
  • 1 voorovernachting in Miami of Fort Lauderdale o.b.v. logies
  • 11 overnachtingen in een geboekte hut naar keuze
  • Inclusief alle transfers
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet of à la carte ontbijt
  • Dagelijks lunch in buffetvorm of à la carte lunch
  • Dagelijks diner in buffetvorm of à la carte diner (incl. aantal keer een galadiner)
  • Dagelijks limonade en ijsthee aan het dek in de middag
  • Dagelijks livemuziek en avondprogramma met optredens
  • Je kunt optioneel het 'Have it All' pakket bijboeken
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Hoe ziet het programma eruit?

Dag 1: Aankomst Miami / Fort Lauderdale
Vandaag kom je met het vliegtuig aan in Miami of Fort Lauderdale (de aankomstluchthaven is afhankelijk van de beschikbare vluchten en vliegtijden) en op eigen gelegenheid reis je naar het hotel in Miami of Fort Lauderdale gebracht waar je je eerste nacht zal verblijven.

Dag 2: Vertrek Fort Lauderdale
Het schip vertrekt om 16.00 uur

Na een goede nachtrust en een uitgebreid ontbijt, check je uit en reis je op eigen gelegenheid naar de haven van Fort Lauderdale. Vanuit Fort Lauderdale zal het schip rond 16.00 uur vertrekken. Zorg dat je op tijd bent! De cruise gaat nu echt beginnen naar de waanzinnige Caribische eilanden. Glinsterend blauw water, wuivende palmbomen en een zachte zeewind begroeten je.

Dag 3: Half Moon Cay, Bahama's
Het schip komt aan om 08.00 uur en vertrekt om 15.00 uur

Alle eilanden van de Bahama's zijn vol tropische wonderen en zonovergoten stranden. Maar Half Moon Cay, het privé-eiland van Holland America Line op de Bahama's, is werkelijk van grote schoonheid. Half Moon Cay is het meest gewaardeerde privé-eiland van de Bahama's. Het heeft 20 jaar achtereen Porthole Cruise Magazine’s award voor Beste Privé-eiland gewonnen en is tot beste uitgeroepen bij Travel Weekly's Readers' Choice Awards. Wanneer je het parelwitte zand tussen je tenen voelt of de schitterende blauwe lagune ziet, begrijp je waarom cruisereizigers van Half Moon Cay houden. Echte bucketlist-excursies, afgeschermde cabanas en prachtige stranden maken het ideaal voor elk soort vakantie. Verken Half Moon Cay op de rug van een van de paarden op het eiland, ontdek Half Moon Cay lagune met een kajak of maak een prachtige natuurwandeling met uitzicht op het eiland en kansen om de verschillende vogels te spotten die daar leven.

Dag 4: Op zee
En nu kan het ontspannen écht beginnen. De grote aantrekkingskracht van een Eurodam cruise is dat de fijne dagen op zee de uitgelezen kans bieden om nu echt eens volledig tot rust te komen. Tijdens de zeedagen hoeft niets, maar mag natuurlijk alles. Je ben helemaal zelf in controle van hoeveel of hoe weinig je doet. Als dat niet genieten wordt!

Dag 5: Oranjestad, Aruba
Het schip komt aan om 13.00 uur en vertrekt om 23.00 uur

Om 13.00 uur arriveer je in Oranjestad. Het winderige Nederlandse eiland Aruba, gelegen voor de kusten van Venezuela en Colombia, voelt aan als een andere wereld. Wanneer je een cruise naar Aruba maakt, kun je ontspannen in de schaduw van een wuivende Divi Divi-boom op een ongerept strand, of ongetemde kustkliffen in een exotisch landschap vol cactussen verkennen. Slechts één dag op een cruise naar Aruba kan leiden tot een leven vol verhalen. 's Avonds om 23.00 uur zal het schip de haven van Oranjestad weer verlaten.

Dag 6 & 7: Willemstad, Curaçao
Het schip komt aan om 09.00 uur
Na Aruba vaar je deze ochtend om 08.00 uur de haven van Willemstad, Curaçao binnen. Ga naar het historische centrum wat een unieke mix van de Nederlandse bouwkunst is en de pasteltinten van de Caribbean, de puntgevelhuizen met uitzicht op Sint Annabaai, een waterweg die de stad in twee delen scheidt en de Caribbean verbindt met het beschermde Schottegat. Het gehele historische centrum van Willemstad is erkend als UNESCO Werelderfgoed. Je kunt een stop houden bij de drijvende markt en een bezoek brengen aan een distilleerderij op Curaçao om de beroemde lokale likeur te proeven. Natuurwonderen zijn er ook: enkele van de mooiste duik- en snorkellocaties van de Caribbean zijn hier te vinden. Tot slot kun je met een maaltijd in Willemstad de diversiteit van het eiland ervaren door middel van de verrassende smaken van de keuken, die de Europese, Caraïbische en Zuid-Amerikaanse invloeden weerspiegelt.

Dag 7: Op zee
Tijdens een ontspannen dag op zee, zijn weinig plekken zo verfrissend, ontspannen en verjongend als de Greenhouse Spa & Salon. Dit hemelse toevluchtsoord koestert ieder aspect van jouw welzijn, met vermaarde spa-rituelen en helende aanraking. In de spa, verwen je jouw huid met gezichtsbehandelingen, met premium, natuurlijke ingrediënten. Verzorg ook jouw lichaam, met massagebehandelingen met traditionele massagetechnieken van over de hele wereld. Meer zin in iets actiefs? Waag een poging in het casino. Of je nu de voorkeur geeft aan speelautomaten of blackjack of poker wilt uitproberen, onze dealers en medewerkers zijn beschikbaar om jouw gratis instructies te geven. En daarnaast biedt het schip verschillende spannende mogelijkheden voor toernooien.

Dag 8: Cartagena, Colombia
Het schip zal vandaag aankomen om 07.00 uur en vertrekt om 13.00 uur

Welkom in de mooiste stad van Colombia! Vandaag kom je aan in de Caribische stad Cartagena. Hier ervaar je de vrolijke Colombiaanse cultuur op zijn best! Struin door de het historische centrum, langs een verzameling van eeuwenoude koloniale panden, sierlijke balkonnetjes, vrolijk gekleurde gevels en gezellige pleinen waar in de avond gezellige muzikanten en dansers de show stelen. Tijdens je bezoek aan Cartagena mag een wandeling over de stadsmuur niet ontbreken. Cartagena was ooit een belangrijke stad in het Spaanse rijk hierdoor moest de stad goed verdedigd worden. Vanaf de stadsmuur heb je prachtig uitzicht over de zee en de skyline van Cartagena. Vergeet ook zeker niet een bezoekje te brengen aan het eeuwenoude Spaanse fort Castillo de San Felipe. Naast geschiedenis en cultuur is hier ook veel te doen op culinair gebied. Vergeet dus zeker niet om plaats te nemen in een van de sfeervolle restaurantjes.

Dag 9: Het Panamakanaal

Ervaar een van de wonderen van de moderne wereld en vaar door het Panamakanaal. Het scheepskanaal, waar 33 jaar aan werd gebouwd en dat meer dan 25.000 arbeiders het leven kostte, is waarschijnlijk de grootste ingenieursprestatie ooit. Het ruim 80 kilometer lange economische goudmijn, strekt zich uit van Colon aan de Atlantische Kust tot Panama-Stad aan de Stille Oceaan.

Het Panamakanaal & Gatun Lake, Panama

Voel het schip 85 voet omhoog komen wanneer het water de sluizen  van het Panamakanaal vult. Ontdek de ongelofelijke constructie die twee continenten van elkaar scheidt. Onderweg zie je het Gatúnmeer, ooit het grootste kunstmatige meer ter wereld, dat een zegen bleek te zijn voor diersoorten die hier goed gedijen, ongestoord door de voorbijvarende schepen. Verken de intrigerende landschappen, culturen en volkeren van deze verbazingwekkende regio. Van technische wonderen tot exotische wilde dieren, er is zoveel te ontdekken tijdens je cruise door het Panamakanaal.

Gatun Lake, Panama
Het schip komt aan om 9.00 uur en vertrekt om 10.00 uur

In het midden van een van de grootste bouwprojecten ter wereld is nog een mooi plekje, waar de natuur de ruimte heeft om te bloeien. Het uitgestrekte Gatún Lake. Het meer omvat ongeveer 33 kilometer van de 77-kilomter lange route die de schepen volgen door het Panamakanaal. Aan de Caribische kant brengen de Gatún-sluizen de schepen die in de richting van de Stille Oceaan reizen omhoog naar het niveau van het meer; aan het andere uiteinde brengen de Pedro Miguel-sluis en vervolgens de Miraflores-sluis deze weer terug naar zeeniveau. Het meer van Gatún is faccinerend om de biodiversitieit. Er zijn in dit gebied maar liefst 100 soorten van zowel zoogdieren als reptielen en ongeveer 500 verschillende volgens.

Gatun Lake & Het Panamakanaal

Vanaf Gatun Lake vaar je via dezelfde sluizen terug naar de Caribische zee en je volgende bestemming Colón.

Dag 9 Colón, Panama
Het schip komt vandaag aan om 15.00 uur en vertrekt om 20.00 uur

Vandaag kom je aan in Colón, een historische havenstad aan de Caribische kust in het noorden van Panama. Je vind hier onovertroffen stranden en groene tropische landschappen. Ontdek het nabijgelegen Portobello de ruïnes van Spaanse forten en bekijk de kleurrijke jachten die in de baai varen of ga op schattenjacht op de lokale markten. Voor een panoramisch uitzicht op de immense schepen die door het Panamakanaal varen breng je een bezoek aan de Gatún-sluizen.

Dag 10: Puerto Limon (San Jose), Costa Rica
Het schip komt vandaag om 06.30 uur en vertrekt om 23.59 uur

Welkom in Costa Rica! Puerto Limon is de grootste stad aan de Caribische kustlijn van Costa Rica. Een perfect uitgangspunt om de bezienswaardigheden te ontdekken. In de omgeving is er voor ieder wat wils! In Costa Rica is een regenwoud of een avontuur in de buitenlucht nooit ver weg. Er zijn boomtoppen om te tokkelen en woeste rivieren voor wildwaterraften. Geniet in een van de restaurantjes in de haven van verse visgerechten of probeer de nationale favoriet: gallo pinto (rijst en bonen).

Dag 11 & 12: op zee
De aankomende 2 dagen breng je aan boord van het schip door. Een fantastische gelegenheid om eens echt goed te bekijken wat er allemaal te zien en te doen is. Neem bijvoorbeeld een duik in het zwembad! Daarnaast is er nog veel meer om te doen! Het schip heeft een breed scala aan leuke boetieks aan boord met je favoriete merken. De winkels zijn de hele dag open en tot laat in de nacht, wanneer het schip vaart. Wil je wel een gokje wagen? Dit kan in het casino aan boord. Of je nu de voorkeur geeft aan speelautomaten of blackjack of poker wilt uitproberen, de dealers en medewerkers zijn beschikbaar om jouw gratis instructies te geven. En daarnaast biedt het schip verschillende spannende mogelijkheden voor toernooien. Of wat dacht je van een cocktail met uitzicht over de oceaan, terwijl je luistert naar live muziek met snaarinstrumenten. Dat wordt genieten!

Dag 13: Fort Lauderdale, Florida, US
Het schip komt vandaag aan om 07.00 uur

Helaas zit je reis er alweer op. Na ontscheping reis je op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Miami vanwaar je weer terugvliegt naar huis.

Het vaarschema is te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend

Het is gebruikelijk dat je ongeveer een uur na aanmeren van boort kunt, een half uur voor vertrek dien je weer aan boord te zijn.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Holland America Line - Caribbean, Midden- en Zuid-Amerika cruise
1850 Eller Drive,
Fort Lauderdale, Verenigde Staten
Kaart
1850 Eller Drive, Fort Lauderdale, Verenigde Staten
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Rotterdam, een krachtige en symbolische naam die de cruiseschepen uit het verleden eert, is het nieuwe schip van Holland America (en nieuw vlaggenschip) en het derde in onze vloot van de Pinnacle-klasse. Rotterdam raakt de juiste noten: voortreffelijk dineren, innovatief entertainment, prachtig ingerichte hutten en suites, de beste service, en vakmanschap dat bijna 150 jaar deskundigheid in zeevaart weerspiegelt. Muziek staat centraal op dit nieuwe cruiseschip, en het resultaat is een schip dat niet alleen door water, maar ook door de harten van gasten beweegt. Rotterdam is de soundtrack van ontdekking vanaf die allereerste dag tot het einde van elke perfecte nacht.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Wi-Fi
Ja

Cruise faciliteiten

  • Buitenzwembad
  • Wellnessfaciliteiten
  • Lounge
  • Disco / Nightclub
  • Live entertainment
  • Casino
  • Sportschool
  • A la carte restaurant
  • Kidsclub
  • Bubbelbad
  • Bar
  • Specialiteiten restaurant
  • Binnenzwembad
  • Theater
  • Lift
  • Winkels aan boord
  • Buffetrestaurant

Kamerfaciliteiten

  • Airconditioning
  • Douche
  • Föhn
  • Toilet
  • Wi-Fi
  • Telefoon
  • Minibar
  • Kluisje
  • Televisie
  • Zitje
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

De cruise wordt uitgevoerd door Holland America Line.

De volgende kosten zijn optioneel maar worden dagelijks in rekening gebracht. Aanpassingen aan het einde van de cruise mogelijk: - Crew Appreciation bedraagt US$ 15.50 p.p.p.n.

Je kunt optioneel het 'Have it All' pakket bijboeken. Dit pakket kost € 45,00 p.p.p.d. Het pakket voor 6-9 dagen geeft je o.a. gratis drankjes, 1x diner in een specialiteiten restaurant, 1x een excursie (tot US$ 100 per excursie) en een Wi-Fi. Het pakket voor 10-20 dagen geeft je o.a. gratis drankjes, 2x een diner in een specialiteiten restaurant, 2x een excursie (tot US$ 100 per excursie) en een Wi-Fi. Meer informatie vind je op deze pagina: https://www.hollandamerica.com/blog/topics/news/have-it-all-inclusive-fare-introduces-a-new-way-to-cruise-with-holland-america-line. Indien je dit pakket bij wilt boeken geeft dit dan aan in het opmerkingenveld bij het maken van de boeking.

Let op!

  • Toegewezen inchecktijden staan vermeld op reispapieren.
  • Uitchecken is aansluitend na aankomst schip in ontschepingshaven.
  • Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de juiste documenten.

Vereist voor inscheping
Bij de reispapieren ontvang je de tijd van inscheping, d.m.v. een tijdslot, gecommuniceerd. Dit om drukte in de terminal te reguleren. Inschepen kan meestal v.a. ca. 11.00 uur.

Let op!
Kijk voor de actuele voorzieningen, veiligheidsprocedures en coronamaatregelen op deze pagina.

De rederij kan verschillend beleid hanteren per vaargebied. De meeste rederijen hanteren een vaccinatie-eis, wat soms aangevuld wordt met een testverplichting (PCR/Antigeen) en/of mondkapjesbeleid. Deze vereisten kunnen te alle tijden veranderen. Raadpleeg daarom regelmatig de site van de rederij.

Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de juiste informatie, documenten en andere verplichtingen naar de rederij toe.

Inchecken

Vanaf 11:00 uur.

Uitchecken

Tot 07:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24-uursreceptie

Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro