Wintersportvakanties
Overnachting + belevenis
dagen

STUNT! ⚡ 8-daagse winterreis naar Fins Lapland incl. vlucht, ontbijt en excursies

Lapland Hotel Äkäshotelli
Akaslompolo, Lapland, Finland bekijk op kaart
Geniet van een 8-daagse winterreis naar Fins Lapland incl. vlucht, ontbijt en spannende excursies

Dit is er één welke je echt wilt afvinken van je bucketlist. Grijp je kans en boek deze fantastische 'once in a lifetime' ervaring! Een wintervakantie in Finland is een waar wintersprookje. Je begint je dag met een goed uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet. Maak een sneeuwscootertocht over de toendra's en bevroren meren. Ga sleeën met husky’s of rendieren door het mooie besneeuwde landschap. Trek 's avonds je sneeuwschoenen aan en hopelijk vang je een glimp op van het kleurrijke noorderlicht. De nachtelijke hemel van winters Finland is regelmatig in beweging. Dan zie je het noorderlicht in alle stilte dansen. Fascinerend en hypnotiserend. Het is puur genieten na een actieve dag in de sneeuw. Dit wil je niet missen!

Wintersportvakanties
Overnachting + belevenis
dagen

STUNT! ⚡ 8-daagse winterreis naar Fins Lapland incl. vlucht, ontbijt en excursies

Lapland Hotel Äkäshotelli
Akaslompolo, Lapland, Finland bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 7 overnachtingen in een 2- of 3-kamerappartement met privé sauna
  • Rechtstreekse retourvlucht Kittila vanaf Amsterdam Airport
  • Inclusief 20 kg ruimbagage per persoon en 1 stuk handbagage per persoon
  • Retourtransfer luchthaven – accommodatie
  • Dagelijks uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet
  • Inclusief sneeuwscootersafari (ca. 2 uur)
  • Inclusief sneeuwschoenwandeling (ca. 2,5 uur)
  • Gratis ski's mee aan boord (moet van tevoren worden aangemeld)
  • Gratis gebruik van thermo-overall, winterlaarzen en handschoenen tijdens je verblijf
  • Inclusief bedlinnen, handdoeken, verbruik water en elektriciteit
  • Inclusief eindschoonmaak
  • Gratis gebruik van Wi-Fi in het appartement
  • Tip: ga sleeën achter de husky’s of rendieren (niet inbegrepen)
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Excursies

Excursie 1: sneeuwscootersafari ca. 2 uur (2 personen per sneeuwscooter)
Na een korte introductie gaat het avontuur dan echt beginnen! Geniet van de prachtige tocht door het besneeuwde landschap. Onderweg vertelt de gids je alles over de arctische natuur. Een leuke excursie geschikt voor jong en oud, beginners en ervaren bestuurders.

Let op!

  • De afkoop eigen risico voor de sneeuwscooter bedraagt € 15,70 p.p. Dit dient vooraf te worden bijgeboekt. Je dient hiervoor contact op te nemen met ons service center.

Excursie 2: sneeuwschoenwandeling
Daag jezelf uit tot een avontuur op sneeuwschoenen door een maagdelijk wit landschap. Met de gids kom je op mooie plekken waar je met gewone schoenen diep zou wegzakken in de sneeuw. Onderweg wordt er warme bessensap geserveerd.

Ben je nog meer toe aan uitdaging, wees dan niet getreurd! Er zijn nog veel meer gave excursies bij te boeken. Waaronder een huskysafari en een Noorderlicht excursie!

De exacte dag van de excursies worden vlak voor aankomst bepaald i.v.m. de verschillende weersomstandigheden in Lapland.

Skigebied Ylläs
Precies tussen twee dorpen in ligt het relatief grote skigebied Ylläs. Het skigebied kenmerkt zich door een relatief eenzame berg die boven het verder vrij vlakke landschap uittorent. Op deze berg ligt het grootste skigebied van Finland met veel extreem brede pistes. Omdat het gebied precies tussen Äkäslompolo en Ylläsjärvi in ligt kun je van twee kanten het skigebied in. Er liggen een paar accommodaties tegen het skigebied aan, maar de dorpen zelf liggen een paar kilometer verderop. De gondel aan de kant van Ylläsjärvi, die brengt je snel en comfortabel de berg op. Voor de rest heb je in dit gebied nog veel sleepliften.

Verlichte pistes
Ylläs ligt boven de Poolcirkel en dat betekent dat de dagen kort zijn. Daar hebben ze echter rekening mee gehouden door veel pistes van verlichting te voorzien. Zo kun je toch het maximale uit je skidag halen. Kleed je wel goed aan want in dit deel van Scandinavië zijn de winters bijzonder koud. De beste condities vind je in maart als de zon wat hoger staat en de dagen snel langer worden. Over de sneeuw hoef je hier niet te klagen. Die ligt er tot laat in het seizoen in ruime hoeveelheid.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Lapland Hotel Äkäshotelli
Äkäsentie 10,
Akaslompolo, Finland
Kaart
Äkäsentie 10, Akaslompolo, Finland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Het Lapland Hotel Äkäshotelli is ideaal gelegen voor langlaufen en skiën. Je hebt er bovendien een schitterend uitzicht op besneeuwde velden en heuvels, bezaaid met dennenbomen. Het Lapland Hotel Äkäshotelli lig in het Laplandse dorp Äkäshotelli, te midden van 7 bergen en een adembenemend landschap. Het dorp heeft een centrale ligging aan een groot meer en is bij velen beter bekend onder de naam van het skiresort, Ylläs. Alle appartementen hebben een eigen sauna en bevinden zich dicht bij het hotel. Alle kamerprijzen zijn inclusief gratis gebruik van de sauna van het hotel en het zwembad. Er wordt dagelijks een ontbijtbuffet geserveerd en op verzoek is er een afhaalontbijt beschikbaar.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Parkeerkosten
Geen
Huisdieren toegestaan (op aanvraag)
Nee
Wi-Fi
Ja

Accommodatie faciliteiten

  • Bad en/of douche
  • Keuken
  • Koffie- en theefaciliteiten
  • Vaatwasser
  • Televisie
  • Toilet
  • Wi-Fi

Hotelfaciliteiten

Ontbijtruimte
Ja
Restaurant
Ja
Bagage-opslag
Ja
Binnenzwembad
Ja
Sauna
Ja
Fiets- en wandelroutes
Ja
Wellnessfaciliteiten
Ja
Bar
Ja
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Voorwaarden en vluchtinformatie

De vlucht zal uitgevoerd worden door Transavia. Inclusief 20 kg ruimbagage per persoon en 1 stuk handbagage per persoon.
De verwachtte vetrektijd zal elke zondagochtend zijn om 06:10 uur en je komt rond 11:55 uur aan in Lapland. Je verlaat Lapland rond 12:40 uur en je bent weer terug in Amsterdam rond 14:55 uur.

Let op: De vluchttijden zijn onder voorbehoud.

Ski's moeten van tevoren worden aangemeld, dit kan doorgegeven worden aan het service center. Dit kun je vermelden in de opmerkingen! De vlucht zal uitgevoerd worden door Transavia. Inclusief 20 kg ruimbagage per persoon en 1 stuk handbagage per persoon.

Ski's moeten van tevoren worden aangemeld, dit kan doorgegeven worden aan het service center. Dit kun je vermelden in de opmerkingen!

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

Let op!

  • De afkoop eigen risico voor de sneeuwscooter bedraagt € 15,70 p.p. Dit dient vooraf te worden bijgeboekt. Je dient hiervoor contact op te nemen met ons service center.

De afkoop eigen risico van de sneeuwscooter is optioneel. In Lapland wordt er in de meeste gevallen een eigen risico berekend op het huren van een sneeuwscooter, dit is een bedrag (afhankelijk van de aanbieder) tot maximaal € 1000. Met deze verzekering koop je dat, indien gewenst, volledig af en kunnen de reizigers na afloop een claim indienen bij de verzekeraar Allianz, indien nodig uiteraard.

Onderstaande excursies zijn optioneel bij te te boeken tot uiterlijk 2 weken voor vertrek (prijzen onder voorbehoud van wijzigingen):

Huskysafari van 5 km (€ 138,00 per persoon)
Als je op zoek bent naar een onvergetelijke ervaring, dan is deze sportieve huskysledetocht perfect voor jou. Tijdens deze avontuurlijke safari maak je een leuke tocht door de Lapse wildernis met vriendelijke husky's die echt gek zijn op rennen! Na een snelle rit kun je tot rust komen met een kop warme bessensap, terwijl je luistert naar verhalen over het dagelijkse leven van deze geweldige dieren.
Tijdens de huskytocht staat één persoon achter op de slee als bestuurder en zit de andere persoon in de slee als passagier.

Wat is inbegrepen: thermokleding, Engelstalige gids, bezoek aan de huskyboerderij, huskysafari van 5 km, informatie over husky's, warm drankje, transfers tijdens het programma

Rendiersafari van 4 km (€ 192,00 per persoon)
Deze rendiertocht neemt je mee diep de wildernis in, waar je meer te weten komt over de traditionele rendierhouderij van een echte rendierherder. Je hebt genoeg tijd om te genieten van het prachtige landschap tijdens een rit in een rendierslee van 4 kilometer! Er wordt boven het vuur gebrouwen koffie geserveerd met heerlijke huisgemaakte koekjes.

Wat is inbegrepen: thermokleding, Engelstalige gids, bezoek aan een rendierboerderij, rendiersleetocht, snack bij het vuur, warm drankje, informatie over rendieren en de rendierhouderij, transfers tijdens het programma.

Avondexcursie naar SnowVillage (€ 112,00 per persoon)
Beleef de magische wereld van sneeuw en ijs in de avond! In SnowVillage tref je een enorme iglo vol schitterend ingerichte kamers, ijssculpturen, een ijskapel en een ijsrestaurant aan. De gids leidt je rond door een dorp dat geheel is opgetrokken uit sneeuw en vertelt fascinerende verhalen over hoe het is gemaakt. Er wordt een warm drankje geserveerd in de ijsbar, terwijl je rustig alle kunstwerken van sneeuw en ijs kunt bekijken. Met een beetje geluk zie je ook het noorderlicht voordat we per bus weer terugkeren naar Ylläs!

Wat is inbegrepen: thermokleding, Engelstalige gids, toegang tot SnowVillage, transfers tijdens het programma

Sneeuwscootersafari in het hart van de natuur (€ 240,00 per persoon)
Maak kennis met de geweldige omgeving tijdens deze sneeuwscootersafari in het hart van de natuur. Terwijl je door bossen en over open vlakten rijdt, kom je misschien wel een kudde rendieren tegen, op zoek naar hun favoriete voedsel: rendiermos of korstmossen. Houd je ogen ook open voor andere dieren die in het Lapse bos leven en naar voedsel zoeken! De tocht voert je over ruig berglandschap en door smalle dalen naar een rustige locatie, waar je de kans krijgt om te ijsvissen en een heerlijke lunch in de buitenlucht te bereiden met de gids. Na een welverdiend moment van ontspanning is het tijd om weer op de sneeuwscooters terug te rijden naar de Safari Club.

Wat is inbegrepen: thermokleding, Engelstalige gids, 2 personen per sneeuwscooter, brandstof, verzekering (maximaal eigen risico € 980), lunch (bestaande uit een rendierburger, koffie, thee en een zoete snack), ijsvissen.

Goed om te weten:
- De CO2-uitstoot van de sneeuwscooter wordt gecompenseerd
- Alleen op een sneeuwscooter rijden is mogelijk. Toeslag voor alleen rijden bedraagt ca. € 85,00 per persoon

Let op!
De volgende excursies zijn niet het hele seizoen beschikbaar:
Avondexcursie naar SnowVillage Winter & Sneeuwscootersafari in het hart van de natuur Winter.

Indien er extra excursies gewenst zijn, dien je dit via dit formulier door te geven. Vervolgens ontvang je van ons een betaalverzoek hiervoor en na betaling krijg je de bevestiging dat de excursies voor jou geboekt zijn.

Parkeerkosten

Geen

Inchecken

Vanaf 16:00 uur.

Uitchecken

Tot 12:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

08.00 - 22.00 uur

Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro